ezüst gyűrű

Amint szóba kerül az ékszerviselés, a férfiak, ki tudja miért, hanyatt-homlok menekülnek a téma elől, mintha mérges kígyó csípése érte volna őket, hangosan bizonygatván, hogy nekik bizony semmi közük a kérdéskörhöz. A titok nyitja talán abban rejlik, hogy az erősebbik nem képviselői abban a tévhitben tengetik a mindennapjaikat, miszerint az ékszerek viselése jókora darabkát szel le a maszkulinitásukból. Erre cáfol rá, méghozzá elég hathatósan az ezüst gyűrű egyre növekvő népszerűsége.

ezüst gyűrű

Egy kis gyűrű történelem

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a gyűrű kivételt képez az ékszervilág berkein belül. Talán ez az egyetlen egy olyan csecsebecse, amitől a pasik nem riadoznak annyira. Nem így állt a helyzet a közép- és ókorban! Bizony, néhány száz (és ezer) évvel ezelőtt az a férfi, akinek az ujján arany és/vagy ezüst gyűrű ékeskedett, köztudomásúan vagyonos ember volt. Minél nagyobb volt az ékszer, annál jelentősebb anyagi javakra lehetett következtetni a szóban forgó személy kapcsán. Miért pont ezüst, miért nem arany? – kiálthatnak fel többen jogosan. Hiszen akaratlanul is mindenki képzeletében él az a kép, miszerint az arany többet ér – itt elsősorban az eszmei értékét értjük –, mint az ezüst.

 

A helyzet teljesen másként állt az ókori Egyiptomban, hiszen ott az utóbbi anyagból készített gyűrűk számítottak értékesebbnek, de ez már a múlt jótékony homályába merült. Az igazság az, hogy az ezüst gyűrű és egyéb ékszerek klasszikusabbak, mint az aranyból készült társaik. A férfiaknak még fontos szempont az is, hogy ezek talán nem olyan hivalkodóak.

Ezüst férfi gyűrű

A férfiak körében, ha ezüst gyűrű viseletéről van szó, a Sterling a legfelkapottabb anyag. A 92% ezüst és a 8% réz ötvözetéből kikevert anyag tiszta, lágy fényű és roppant strapabíró. Emellett árad belőle valami megmagyarázhatatlan erő és energia. Talán épp emiatt a tulajdonsága miatt részesíti előnyben a legtöbb férfi a Sterling ékszereket. Az pedig, hogy nagyságrenddel költséghatékonyabb, mint az arany ékszer, valóban már csak hab a tortán. Sajnos azonban nem mindenkinek jön be az ezüst gyűrű e szóban forgó típusa. Azok, akik csak egy kicsit is allergiásak a rézre, képtelenek viselni a Sterling csecsebecséket, hiszen azok akár súlyos bőr-allergén reakciókat válthatnak ki.

Melyik ujjukon viselik a férfiak a gyűrűket?

Nos, ezt már valóban a személyes ízlés-világ dönti el, hiszen erre vonatkozóan nincs általánosan elfogadott szabály- talán csak egy. A teremtés koronái ékesíthetik az ezüst gyűrűvel bármelyik ujjukat. Ez alól azonban kivétel a gyűrűsujj, az ugyanis az általában aranyból készített esküvői ékszerre van specializálva.