nyaklánc

A szabad önkifejezés korát éljük minden tekintetben. Olyan kellékekkel és elemekkel díszíthetjük magunkat, ami nekünk tetszik, ötvözve a stílusokat és az irányzatokat – nincs korlátja, akadálya annak, hogy úgy jelenhessünk meg az embertársaink előtt, ami számunkra a legmegfelelőbb. Ez a fajta szabadság nemcsak a ruházati egységekre, de a kiegészítőkre is korlátlanul igaz. Pontosan emiatt a tény miatt történhetett meg, hogy a napjaink egyik legkeresettebb kiegészítője, a nyaklánc rengeteg típusban és kivitelezésben érhető el.

Míg egyeseknek az elegáns nyaklánc hallatán az ezüst- és arany holmik jutnak először az eszükbe, akadnak olyan személyek is szép számmal, akik a bőrből készített verziót preferálják inkább mind hétköznapi, mind alkalmi viseletként. A bőr nyakékeket ahhoz, hogy sokáig megőrizzék a szépségüket, rendszeresen megfelelően kell ápolni. Abban az esetben, ha a bőr nyaklánc helyesen van karbantartva, az időtállósága garantált. Azt érdemes tudni, hogy a bőr anyagból készült termékek ápolása csak drága szerekkel oldható meg, ám szerencsére van egy-két olyan tipp, amellyel megelőzhetjük a vásárlást és megőrizhetjük a kedvencünk pompás külsejét.

Annak érdekében, hogy a nyakék sokáig képviselhesse egykori minőségét, a fém ékszerektől elkülönítve, puha zsákocskába tároljuk, ahol nem tud rajta megülni a por. Abban az esetben, ha úgy ítéljük meg, hogy aznap, amikor a bőr kiegészítőt szeretnénk viselni, esni fog az eső, esetleg a hó, napoljuk el a tervet, és válasszunk más alternatívát, ugyanis a szélsőséges időjárási viszonyok nagyban károsítják a nyakék minőségét. A nyaklánchoz csak tiszta kézzel nyúljunk, a sminket és a parfümöt pedig még az előtt vigyük fel, hogy a nyakunkba akasztanánk a kiegészítőt. Ha mégis megtörtént a baj, és valamilyen folt keletkezett a csecsebecse felszínén, puha, nedves ronggyal próbáljuk azt meg eltávolítani, de semmi esetre sem olajt tartalmazó tisztítószerrel. Persze az is könnyen előfordulhat, hogy a makacs szennyeződésekhez már nem elég a tiszta meleg víz. Ez esetben fel kell tenni magának a kérdést, mennyire fontos a bőr nyaklánca szépsége, ugyanis, a tisztításhoz szükséges spray-k korántsem olcsók. A jó hír az, hogy egyszer kell a szóban forgó tisztító készítményeket megvenni, aztán már nem lesz gondunk egy életre a makacs foltokkal és szennyeződéssel sem, hiszen azok roppant kiadósak. Az igazság az, hogy a bőrből készített termékekre nem a legegyszerűbb odafigyelni, hiszen nagyon igényesek és sok törődésre van szükségük, ám a feladat korántsem számít ördöngösnek.