Arany nyaklánc

Az arany nyaklánc az egyik legközkedveltebb eszköz a hölgyek kelléktárában, ha az elegáns kisugárzás megteremtése a cél. A hölgyek előszeretettel ékesítik magukat arannyal, amióta világ a világ. Mindezidáig az arany nyaklánc megdönthetetlen kultuszát nem veszélyeztette semmi – bár manapság úgy tűnik, a fehérarany ékszerek a sárgaaranyból készült társaik babérjaira törhetnek.

Ha arany nyaklánc, akkor az csak sárga lehet?

Egyértelműen nem! A napjainkban ugyanis egyre nagyobb szeretet és népszerűség övezi a fehéraranyból készített ékszereket is, legyen szó medálról, fülbevalóról vagy éppen nyakékekről. Sőt, a fehér arany ékszerek olyannyira megrögzültek a köztudatban, hogy nem ritka eset, ha valaki ezt választja az eljegyzési gyűrűje alapanyagának!

Arany nyakék

A fehér arany ékszerek popularitásának megdöbbentő oka

 

Az arany nyakláncok egyik nagyszerűsége az, hogy alkalomtól függetlenül, sokoldalúan ékesíthetjük azokkal magunkat, kiemelve azt a belső szépséget, kecset és bájt, ami minden hölgy sajátja. A sárgaarany ékszereket azonban nem mindenki tartja akkora becsben, hiszen azok feltűnő színe sokak stílusával és ízlés-világával egész egyszerűen nem összeegyeztethető. Ki kell, jelentsük: szép számban akadnak olyan hölgyek, akik karát ide vagy oda, túl hivalkodónak tartják a sárgaaranyból készített nyakékeket!

Marad egyedüli választásként az ezüst?

Bár az ezüst valóban csodás nemesfém, annak tiszta ragyogása és fénye sokakat levesz a lábáról, az abból készült ékszerek pedig valóban tökéletessé teszik a megjelenésünket – sajnos az anyag sokaknál allergiás reakciót vált ki. Így aztán sem az ízlés-világunknak ellentmondó sárgaarany, sem az egészségügyi okokból viselhetetlen ezüst nem járható út.

arany nyaklánc

Arany nyaklánc fehér pompában

Ezen a ponton válik relevánssá a fehérarany ékszer. A szóban forgó hidegfényű fém ugyanis nem okoz allergiás reakciót, az esztétikai értéke elképesztően magas, az ára viszont abszolút baráti. Nos, akárhogyan is nézzük, ez a tipikus „win-win” iskolapéldája.

Fehérarany nyaklánc

Házasságban, szeretetben

Azok, akik igazi földöntúli szépségre vágynak, a sárga- és fehéraranyból összefésült ékszereknek szavaznak bizalmat – e kettős összeházasítása láttán szem nem marad szárazon, hiszen az egyedi kiegészítők nyújtotta élmény egész egyszerűen elvarázsol minket.