Férfi gyűrű

Korábban megjelenő cikkünkben érdekes témát feszegettünk – a férfiaknak készített gyűrűk üzenetét boncolgattuk. Mostani írásunkban tovább göngyölítjük a témát és a férfi ékszerek kategóriájában sorra vesszük az egyes anyaghasználat és kivitelezési módok pro-kontra szempontjait. Az, hogy az említett férfi ékszerek milyen anyaghasználattal válnak álomból valósággá, roppant fontos kérdés, amelynek a megválaszolását nem szabad elbagatellizálni.

Fontos a férfi ékszerek összetétele

A gyűrű szinte egész nap az ujjon van, ezért az érzékeny bőrrel rendelkezők részéről különös köröltekintés szükséges. Az arany az egyik leggyakoribb anyag, amiből a férfi ékszerek e típusa készülhet. A sárgás színéről felismerhető arany többnyire 9, 14 és 18 karátos kivitelezésben kerül a boltok polcaira. A karát az anyag tisztaságát jelöli – értelemszerűen minél magasabb, annál drágább maga a termék is.

Férfi arany gyűrű

 

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy van-e a férfi ékszerek, illetve a gyűrűk soraiban olyan csecsebecse, amelynek az anyagtartalma 100%-os. A válasz az, hogy igen, van, és a 24 karátos férfi ékszerek táborát gazdagítja. Vigyázni kell azonban a 24 karátos ékszerrel, mert az a magas aranytartalma miatt nagyon puha, így könnyen megsérülhet a hétköznapi viselet során.

A szakértők azt tanácsolják, ha mindenképpen a minőségre törekszünk, hogy érdemes bizalmat szavazni a 18 karátos egységeknek – ezek, bár igazán magas színvonalat képviselnek, az árukat tekintve a megfizethető kategóriába tartoznak, ám strapabírók és jól viselik a mindennapokkal kötelezően együtt járó aprócska sérüléseket és karcokat is.

A férfi ékszerek másik közkedvelt típusa a fehérarany gyűrűférfi ékszerek

Amint azt az elnevezésük is remekül sejteti, a fehérarany ékszerek aranyból készülnek, amelyet egy másik anyaggal ötvöznek. Ez a másik alkotóelem rendszerint a nikkel, a réz vagy az ezüst. Az ékszerkészítő mesterek ezeket a hidegfényű, roppant elegáns csecsebecséket rendszerint ródiummal vonják be, hogy azok még csillogóbbak legyenek.

A férfi ékszerek e típusa a párját ritkító strapabíróságáról híres, nincs ugyanis még egy kiegészítő az ékszervilág berkein belül, ami ennyire jól bírná a megpróbáltatásokat, mint a fehérarany gyűrű.  Persze az ékszer a fényéből és szépségéből sem veszít a rendszeres használat során. A gyűrűk egyetlen negatívuma, hogy többen, akik allergiásak a nikkelre, képtelenek azok viseletére.

Egyéb férfi ékszer alapanyagok

Férfi gyűrű

Az általában Dél-Afrikában bányászott méregdrága platina szintén közkedvelt anyaga a férfi ékszereknek. Minden drágakő remekül passzol hozzá, az erős tartása miatt pedig a sérülésektől sem kell tartania annak, aki platina gyűrűt birtokol. A ritka anyagból készült csecsebecse viszont annyira drága, hogy tényleg csak a felső osztály képviselői engedhetik meg maguknak a nagyobb sóhajoktól és a bűntudattól mentesen a vásárlást.

 

A könnyű titán férfi ékszerek igazán luxuskategóriás termékeknek számítanak, a kisugárzásukban pedig tökéletesen hozzák a maszkulin energiát. A markáns titán gyűrűk, amellett, hogy tényleg pehelysúlyúak, roppant erősnek is bizonyulnak – negatívumként viszont muszáj megemlíteni azok csillagászati összegekkel vetekedő költségeit.

Ezüst férfi ékszerek

Ezüst férfi gyűrű

Végül, de nem utolsó sorban néhány szóban foglaljuk össze a férfi ékszerek egyik legnépszerűbb anyagának a pro-kontra tényezőit. Természetesen az elegáns ezüstről van szó, aminek a szeretete szinte egyidős magával az emberiséggel. Az ezüst ékszerek valóban az örök szépség és az elegancia égisze alatta születtek, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már az ókori egyiptomiak is inkább viseltek ezüstből készült ékszereket, mint arany kiegészítőket.

Manapság a leggyakrabban 925 Sterling férfi ékszerekkel találkozhatunk a boltok polcain- és nem véletlenül. Ezek az egységek ugyanis még az abszolút kényelmesen megfizethető csoportba tartoznak, viszont sem a strapabíróságukra, sem az esztétikai értékükre nem lehet egy rossz szava még a legigényesebb ékszerkedvelőnek sem.