szelenit hatása

Az egyik legősibb ásvány, amely az érzelmek mellett mind a lelket, mind a testet gyógyítja. A selyemfényű gipsz, vagyis a szelenit hatása az általános hangulatot is befolyásolja: otthonunkban elhelyezve támogatja a békés légkör megteremtését. Tartson velünk és tudjon meg többet erről a különleges drágakőről!

A szelenit tulajdonságai

A szelenit egy rendkívül puha anyag, amelynek viselése pont ezen tulajdonsága miatt különös odafigyelést és körültekintést igényel. A kő víztartalmú szulfitásványok közé tartozó gipsz finom rostos változata. Legfőbb hatásának azt tartják, hogy viselőjének lelki problémáit és fizikai sérüléseit is képes meggyógyítani.

Színét tekintve többféle változattal is találkozhatunk: a tiszta fehér és az áttetsző típusok mellett előfordulhat narancssárga, zöld, kék és barna színű változata is. Felhasználása sokrétű, vagyis nemcsak ékszerek, hanem különféle dísztárgyak és szobrok is készülnek belőle.

 

Nevét a Hold görög istennőjéről, Szelénéről kapta, sejtelmes fénye miatt.

Többek között Magyarországon is találkozhatunk ezzel a különleges gyógyhatású kővel. A főbb lelőhelyei között van Budapest, Rudabánya, Gánt és Recsk.

Nemcsak női, hanem férfi ékszereket is készítenek ebből a páratlan ásványból, amely páratlan eleganciával ruházza fel viselőjét. Annak érdekében, hogy gyógyhatásait megtapasztalhassuk, viselésekor figyeljünk arra, hogy mindenképp érintkezzen a bőrünkkel.

A szelenit hatása fizikai síkon

Számos testi hatást is tulajdonítanak ennek a különleges kőnek. Úgy tartják, hogy segíti a gerincoszlop összehangolását és emellett rugalmasságát is fokozza. Viselése csökkentheti az epilepsziás rohamokat. A szervezetünk számára biztosítja a megfelelő energia-ellátást. Támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatait.

A szelenit hatása fokozza az agyi funkciókat. Feszültségoldó és alkalmazása segít megteremteni központi idegrendszerünk normális működését. Emellett segít eltávolítani szervezetünkből az álló energiákat és a blokkokat is, amelyek nem támogatják haladásunkat. Alkalmazása semlegesítő hatással van az amalgámból készült fogtömések higanytartalmára is. Emellett fájdalomcsillapító hatású.

szelenit

A szelenit hatása lelki síkon

Kitűnő választás mindenféle spirituális tevékenységhez és meditációhoz is, mert a szelenit hatása nyugalmat és békességet nyújt viselőjének. A koronacsakra ásványaként is ismert kő biztosítja a tudati tisztaságot, emellett elérhetővé teszi számunkra az angyali tudatot is.  Megérzésinket felerősíti és ezáltal segít rávilágítani arra, hogy ténylegesen életfeladatinkat teljesítjük-e.

A kő segítségével ráláthatunk azokra a területekre életünkben, amelyeket még fejlesztenünk kell. Segítő hatása kiterjeszti tudatosságunkat is, és az agyi aktivitás fokozása által meghozza életünkben a szellemi világosságot. Viselése számtalan pozitív hatást hozhat, ezáltal segíthet felismerni és megváltoztatni azokat a gondolati mintákat is, amelyek akadályozzák életünket.

Életünkben meghozhatja a vágyott, örömteli romantikát is. A szelenitet a szerelem ásványaként is szokták emlegetni: nem véletlenül! A kő alkalmazása által könnyebben tudjuk megteremteni kapcsolatunkban a harmóniát. Azonban a viselése nemcsak azoknak ajánlott, akik párkapcsolatban élnek, hiszen segítő hatása a számunkra ideális társ megtalálását is támogatja. Segíti az energiák megfelelő mederbe történő terelését is: támogatja, hogy a megfelelő helyzetekben romantikus energia vegyen körül bennünket.

Hogyan történjen a szelenit kövek tisztíása?

A szelenitből készült ékszerek az anyag puhasága miatt rendkívül sérülékenyek, ezért nemcsak a viselésük során szükséges megóvnunk, hanem a tisztításuk is nagyobb odafigyelést igényel. A legfontosabb szabály, hogy a tisztításhoz nem szabad vizet használni. Mivel az ásvány porózus, ezért, ha vízzel érintkezik, akkor elkezd oldódni, ami a felületének mattá válását eredményezi. A folyó víz helyett érdemesebb cédrussal vagy zsályával történő füstöléssel megtisztítani. A füsttel történő tisztítás lényeg, hogy a füst fölé kell helyeznünk az ásványt. Úgy tartják, hogy a szelenit segíti más ásványok megtisztulását.

*Az ásványok, ezáltal a szelenit felsorolt hatásai mind feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos, orvosi ellátást.