amikor a popkultura divatot teremt - eoptika - ekszer-elek.hu

A kultúra különböző területei gyakran összefonódnak, amiből általában jó dolgok szoktak kisülni. A divatvilág és a popkultúra találkozása kiváló példa erre, hiszen számos kiegészítő annak köszönheti hírnevét, hogy kedvenc művészeink rendszeresen ezeket viselve mutatkoznak a nyilvánosság előtt.

Popikonok és márkás napszemüvegek

Hollywood-ban már az 1950-es években megjelentek a márkás napszemüvegek és egy-két ma is közkedvelt típus is ennek az érának köszönheti népszerűségét. Kiváló példa erre a pilóta napszemüveg, amely a II. világháború után vált “civil” viseletté és azóta is képtelenek vagyunk megunni!

A napszemüveg férfi idolok védjegyévé vált: James Dean, John Lennon, Elton John, Freddie Mercury, Michael Jackson és még számos világsztár viselte előszeretettel ezeket a – gyakran kifejezetten extrém, máskor letisztultan stílusos – darabokat.

 

Az olyan, ma is ismert márkák, mint a Polaroid, évtizedek óta jelen vannak a videoklipekben és a mozivásznon. A Polaroid napszemüveg többek közt Lady Gaga és Amber Heard kedvence, de sok más márkás napszemüveg női modelljei közül is kikerültek ikonikus darabok.

A Polaroid népszerűsége többek közt abban rejlik, hogy a divatos keretekbe különleges, polarizált napszemüveglencse kerül, ami segít kiszűrni a szemünk számára zavaró és fárasztó ragyogást és a fényvisszatükröződést és az erős csillanásokat.

A stílus faktor mellett megjelenő praktikumnak köszönhetően nem csak a vörös szőnyegen állja meg a helyét: sokan választják például vezetéshez és egyéb, hétköznapi tevékenységekhez is.

amikor a popkultura divatot teremt - eoptika - ekszer-elek.hu

Királyi pompa és ragyogó ékszerek

Ha legendás kiegészítőkről van szó, nem mehetünk el a ragyogó ékszerek mellett. Gyémánt fülbevalók, gyöngy nyakékek és drágaköves gyűrűk: a káprázatos ékszerész munkákat már csak nézni is élvezet, de a hírességeknek az is megadatik, hogy viseljék ezeket a remek darabokat.

Például a világ egyik leghíresebb luxus márkáját megteremtő Coco Chanel gyöngyfüzére és Elizabeth Taylor gyémánt nyakéke annak is ismerős lehet, aki egy kicsit sem konyít a divathoz.

Azonban, ha a világ legkülönlegesebb ékszereire vagyunk kíváncsiak, érdemes a világ legmagasabb rangú ismert embereinek körében keresgélni. A brit királyi család tagjai több olyan gyönyörű védjeggyel büszkélkednek, amelyeket sose feledünk.

Az angol monarchia büszkeségei között található több, történelmi jelentőségű ékszer is. Ezek között található például II. Erzsébet királynő gyöngy nyaklánca vagy Lady Diana tiarája is, és persze a koronázási ékszerek!

Világsztárok és páratlan fejfedők

Hajdíszek, fejkendők, sapkák és kalapok – ha a hírességek csarnokában nézelődünk, talán ezekből találjuk a legtöbbet. Az 1950-es évek egyik legnagyobb hollywoodi ikonja, Grace Kelly hajpántját és Bridget Bardot óriási masniját ha akarnánk, se tudnánk kitörölni az emlékezetünkből.

Azonban nem csak a múlt nagy színésznői viseltek felejthetetlen fejfedőket: Tupac elöl megcsomózott kendője, Pharrell Williams kalapjai és Leonardo DiCaprio barett sapkája is mély nyomot hagytak a divat sokszínű palettáján.