arany karkötő

Az ékszervilágban is létezik számos olyan darab, amely időtlen szépséggel és örök eleganciával rendelkezik. Bátran kijelenthetjük, a méltán népszerű arany karkötő pontosan ilyen, hiszen bármilyen ruhához jól áll, illetve a társadalmi események széles spektruma teszi lehetővé a viseletét.

Bár talán elsőre úgy tűnik, nagyon könnyű kiválasztani a tökéletes arany karkötőt, az igazság az, hogy látván a gazdag, sokszínű kínálatot, talán nem is olyan egyszerű a helyzet. Persze az első és legfontosabb kérdés az, hogy mennyit szánunk a szóban forgó vásárlásra. Az ékszer árát minden tekintetben az határozza meg, mennyire „tiszta” az arany, amiből az készült.

Az arany karkötő mérőszámaarany karkötő

Azt már mindenki tudja, hogy az arany értékét karátban mérjük – minél nagyobb ez a számérték, annál mélyebbre kell nyúlnia a zsebében a potenciális vásárlónak. A karátot 1-től 24-ig terjedő skálán variálhatjuk, ám a tapasztalat azt mutatja, a 9-18 karátos darabok váltják be leginkább a hozzájuk fűzött reményt. A 24K-os ékszer például túl kemény, így a nagyobb ütések, koccanások hatására akár el is deformálódhat.

A stílus és ajándék kérdésköre

 

Más kérdés a dizájn megfelelő kiválasztása, hiszen, ahogy azt már említettük, a kínálatnak csak a képzelet szabhat gátat. A választásnak természetesen minden esetben tükröznie kell az ízlés-világunkat. Azonban azt is érdemes fontolóra venni, hogy milyen esemény apropójából készülünk a vásárlásra. Fontos szempont, hogy milyen gyakran kívánjuk hordani a hétköznapok során az aktuális arany karkötőt. Szintén fontos már a történet elején leszögezni: klasszikus vagy modern legyen a karkötő?

Szerencsére a termékpaletta gazdagságának köszönhetően kizárt, hogy ne találnánk meg a hozzánk leginkább passzolót. Igazság szerint akkor van gond, ha az arany karkötőt ajándékba szánjuk, hiszen – valljuk be – a legtöbb esetben nem vagyunk pontos tudatában annak, milyen a meglepni kívánt személy csuklómérete. Ám nem kell komolyan búnak ereszteni a fejünket, hiszen találhatunk az ékszerboltok polcain számos olyan terméket, amelyek univerzálisak és a méretük is könnyen variálható – így garantáltan nem lövünk bakot.arany karkötő

Mi a helyzet a színek terén?

Az arany karkötőre vágyók a színek tekintetében is választhatnak személyre szabott darabot. A rendelkezésre álló kínálatból többnyire három egymástól jól elkülöníthető árnyalat között szemezgethetnek: rozé-, fehér-, illetve sárga arany. Ez utóbbit a klasszikus stílus preferálói kedvelik, míg a rozéra a romantikus lelkűek szavaznak inkább. A fehér arany az egyik legmegosztóbb jelenség. Többen azért nem kedvelik, mert állításuk szerint könnyen össze lehet azt keverni az ezüsttel, bár ez a szakavatott szemnek lehetetlen.