Jáspis hatása

Az ásványgyöngyök jótékony befolyásában hívők egybecsengő véleménye szerint, a jáspis hatása* lassan, fokozatosan mutatkozik meg az egészségünk vonatkozásában. Ha a szóban forgó ásványgyöngy viselése utáni első néhány hétben nem tapasztalunk semmilyen várt változást, ne adjuk fel, hanem emlékezzünk a híres szólásmondásra, miszerint lassú víz, partot mos.

Vissza a természetbe!

Kétségtelen, hogy manapság az ásványok, féldrágakövek a lelki-szellemi-fizikai jólétre gyakorolt hatásába vetett hitt újra a reneszánszát éli. A folyamatos hajtástól, stressztől megfáradt emberek óhatatlanul is a természetes gyógymódoktól, a természetben előforduló, jótékony befolyásukról ismert kövektől várják a segítséget. Visszatérünk hát azokhoz a módszerekhez, amelyeket őseink is előszeretettel alkalmaztak több ezer évvel ezelőtt. A jáspis hatásainak kiaknázása sem új jelenség, ugyanis időszámításunk előtt is népszerű, hatékony ásványnak számított.

A jáspis hatása, avagy a harcosok „védőszelleme”

 

Több ezer évvel ezelőtt a csatába induló harcosok a kardjuk markolatába foglalt jáspiskövekkel védelmezték magukat. Úgy tartották ugyanis, hogy a bátor harcosok kardján megcsillanó kövek távol tartják a balszerencsét és az ártó szellemeket.

Sokszínű, csodaszép ásványgyöngy

A jáspis színe roppant széles spektrumot jár be, bár a leginkább a barnás színben pompázó darabok terjedtek el. A színétől függően, más-más területen fejti ki a hatását.

A jáspis hatása – mire számíthatunk?

Az ásványok hatékony gyógyászati felhasználásban hívők, a jáspisnak alapvetően védelmi funkciót tulajdonítanak. Ez a védelem nemcsak fizikai, de lelki síkon is értendő. A jáspis gyógyhatása, fajtától függetlenül jótékonynak bizonyulhat a vérkeringés szempontjából. Sokan a jáspis befolyását az emésztőrendszeri panaszok megoldásában kívánják kamatoztatni. A jáspis auratisztító és stresszoldó hatásáról is ismert.

Jáspis fajták – választék van bőven

A szóban forgó ásványnak nagyon sok fajtája ismert és ahogy a fentiekben megjegyeztük, minden típus egyedi sajátosságokkal bír. Lássuk a 3 legnépszerűbb fajtának tulajdonított jótékony hatások listáját!

Jáspis ásványgyöngy

A barna jáspis hatása színes skálát ölel fel

A leggyakoribb típus pozitívan befolyásolhatja az emésztőrendszer működését. Sokak véleménye szerint a máj és a vese megbetegedéseire is jótékony hatással lehet. Az indokolatlanul erős, negatív érzelmi kitörések gyakoriságát is csökkentheti. A barna jáspist ékszerként azon személyek viselik előszeretettel, akik szeretnének az önismeret és a jellemfejlődés rögös, ám gyümölcsöző útjára lépni.

Vörös jáspis és a vérkeringés kapcsolata

A vörös jáspis sokak szerint nagy szerepet játszik a szívműködés, illetve a vérkeringés optimalizálásában. Az ásvány azoknak is a segítségükre lehet, akik már egy ideje elkeseredett harcot folytatnak a depresszióval, illetve alvászavartól szenvednek.

Zöld jáspis a méregtelenítés jegyében

A zöld jáspisok támogathatják az immunrendszer működését, segíthetnek a méregtelenítésben. A daganatos megbetegedésekkel küzdők körében gyakran felmerül a zöld ásvány terápiás célú alkalmazásának lehetősége is.

 

*Az ásványok hatása, ezáltal a jáspis ásvány felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.