melyik kézen hordják az ásvány karkötőt

Azon személyek körében, akik még csak most ismerkednek az ezotéria elképesztően izgalmas világával, gyakorta felmerülő kérdés, miszerint a tapasztalt „guruk” vajon melyik kézen hordják az ásvány karkötőt. A másik szintén gyakori kérdés arra vonatkozik, vajon lehetséges-e egyszerre több ásványékszer viselése, nem zavarja egyik a másikat a hatásában? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ, illetve kitérünk arra is, hogy készíthetjük el saját kezűleg ezeket a vitathatatlanul bájos csecsebecséket.

Az ásványékszerek előnyeiről néhány szóban

A különféle ásványok által kibocsátott rezgések jótékonyan hathatnak az egészségünk vonatkozásában, energetizálhatnak minket, segíthetnek a koncentrálásban és javíthatják az általános közérzetünket. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy az adott ásványt a testünk melyik oldalához kötjük. A jobb és bal oldal ugyanis más-más területeket képvisel, így az ásványból készített csodás karkötő is csak abban az esetben fejheti ki a hatását*, ha a „jó” kézen viseljük azt.

Hogyan működnek az ásványok?

A téma szakértői azt állítják, az ásványok a testünk csakráival, energiaközpontjaival állhatnak összeköttetésben. Ezek a fantasztikus kövek segíthetnek visszaállítani a lelki-szellemi balanszot az életünkben, mindezt az energiák szabad áramoltatása által.

 

Ásványgyöngyök

Kezeljük helyén a helyzetet!

Persze nagy botorság lenne részünkről az ásványokat „csodaköveknek” tekinteni, amelyek helyettünk oldják meg a problémáinkat, legyenek azok lelki vagy testi eredetűek. Az ásványok segítenek az energiák okos felhasználásban, de varázslatot ne várjunk!

Egy kis kitérő

Mielőtt rátérnénk arra, melyik kézen hordják az ásvány karkötőt a témában járatosak, tekintsük át néhány közismertebb ásványhoz társított jelentést.

Az ásvány karkötők jelentése – dióhéjban

Ha kedvet kaptunk a vásárláshoz, jobb, ha lelkileg felkészülünk, a színes skálán mozgó felhozatal kavalkádjában ugyanis nagyon könnyű elveszni! Választék van bőven, így aztán valóban azzal vagy azokkal a kövekkel térhetünk haza, amelyek a legoptimálisabban szolgálnak minket. Az achát például segíthet megteremteni az életünkben a rég elvesztett egyensúlyt; az amazonitot tipikusan a hölgyek kövének tekintik; az ametiszt segíthet előhívni a bennünk szunnyadó kreativitás; a gazdaság köveként ismert citrinnel pedig bevonzhatjuk a jólélét a mindennapjainkba. A füstkvarc ásvány negatív energiák ellen védheti meg a tulajdonosát. Persze a listának itt még koránt sincs vége, az ásványok ugyanis oly számosak, hogy napestig is sorolhatnánk azok nevét, illetve a hozzájuk kapcsolt hatást, de talán még így sem érnénk a hosszú lista végére.

Lehet-e az ásványokat egymással kombinálni?

Igen! A különféle ásványok egymással való kombinálásának nem ismeretesek a negatív mellékhatásai, így bátran variálhatjuk azokat, ízlés szerint. Sőt, ha van egy kifejezett hatás, amit szeretnénk erősíteni, a hasonló tulajdonságokkal operáló ásványok egymást erősítve megkönnyítik a dolgunkat.

Ásványgyöngy ékszerek

A jobb és bal oldal

A szakértők azt állítják, a jobb kézen hordott ásványkarkötők a külső környezetre vannak nagyobb befolyással, ezzel ellentétben azok, amelyek a bal csuklónkat ékesítik, a belső énünkre fejtik ki áldásos hatásukat.

Stresszes világban élünk

Kétségtelen, hogy a modern kor embere számos téren mérettetik meg. Nemcsak fizikai nyomásnak vagyunk kitéve a fárasztó munkanap során, de a lelkünket és a szellemünket is megterheli a szürke hétköznapok monotonitása. Melyik kézen hordják az ásvány karkötőt azok, akik úgy érzik, elfogyott az energiájuk és nehezen veszik az akadályokat? A válasz egyértelműen a bal. Tehát, ha ezen a téren vannak gondjaink, már tudjuk, hogy mi a teendőnk.

Ásvány karkötő készítés – nem ördöngös a feladat

Tagadhatatlan, hogy manapság a kézzel készített ékszerek újra a reneszánszukat élik. Ez több okból kifolyólag is előnyös, hiszen a saját kezűleg készített csecsebecse nemcsak eredeti, de benne van a készítőjének szíve-lelke, így mindenképpen különleges, utánozhatatlan alkotássá avanzsál. Többen talán úgy vélhetik, hogy az ásvány karkötő készítése sok tapasztalatot, illetve kézügyességet igényel. A valóságban a munka oly egyszerű, hogy még a kezdő DIY barkácsolók is nyugodt szívvel belevághatják a fejszéjüket ebbe a kétségtelenül egyszerű műveletbe.

ásvány karkötők jelentése

 

Mire lesz szükségünk?

A karkötő készítéséhez szükségünk lesz a szimpatikusnak vélt ásványokra, zsinórra és karkötőkapocsra, ollóra. Ezen alkotórészek szinte mindegyike beszerezhető a hobbiboltokból. Nincs más dolgunk, csak a köveket egymás után felfűzni a zsinórra, majd a kapocs segítségével fixálni a végeredményt. Az ásványokat egymással kombinálva igazán színpompás, mutatós eredményt érhetünk el, ami ajándékként egészen biztosan kiemelt helyet foglal el a meglepni kívánt személy szívében.

Ajándékként is tökéletes

Az elkészült ékszert ajándékba is adhatjuk a szívünkhöz közel álló személynek. A csodaszép ásvány karkötő láttán, a lelkesedés, a kitörő öröm előre borítékolható. Az pedig már igazán csak hab a tortán, hogy ezek a kiegészítők nemcsak az esztétika oltárán áldoznak, de a közérzetünk pozitívvá tételében is nagy szerepet játszhatnak.

*Az ásványok hatása, ezáltal a felsorolt tulajdonságok és gyógyhatások is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.