aventurin hatása

Az aventurint már a 17. századtól kezdve ismerik és használják gyógyításra. A szív köveként is ismert ásványt főként nyugtató hatása miatt használják, de emellett számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Cikkünkből az aventurin hatása* mellett főbb tulajdonságait is megismerheti!

Főbb hatásai

Az aventurin ásványról úgy tartják, hogy a gondtalanság köve, amely segít megkülönböztetni és felismerti azokat a dolgokat, amelyek életünkben boldogságot, vagy boldogtalanságot okoznak. Támogató hatása által könnyebben meg tudjuk valósítani vágyainkat. Az ásvány hatása által könnyedebbek és gondtalanok lehetünk.

Türelemre tanítja viselőjét, amely által segíti, hogy könnyebben el tudjunk lazulni és pihenni. Az aventurin hatása által meg tudjuk találni a harmóniát és a nyugalmat. Auránkat megvédi az energiavámpírok káros hatásától.

Az aventurin hatása lelkileg

 

Enyhíti a dühöt, a haragot, az idegességet és a stressz tüneteire is jótékony hatással van. Támogatása által könnyebben el tudjuk engedni negatív gondolatainkat. Nyitottá tesz, ezáltal könnyebben be tudjuk fogadni mások gondolatait, nézőpontjait és könnyebben tudunk másokhoz alkalmazkodni. Hatása által egyszerűbben meg tudjuk oldani a konfliktusokat. Segít elfogadni életünket és élet-feladatunkat. Kiegyensúlyozottá teszi viselőjét és ösztönöz a pozitív szemléletre. Az aventurin hatása segít elengedi félelmeinket.

Alkalmazása segítség leküzdeni az önbizalomhiányt és a döntésképtelenséget, emellett növeli lelkesedésünket. Helyreállítja a jin-jang, vagyis a férfi és női energiák egyensúlyát. Hatékonyan alkalmazhatjuk, amikor nehézségeink vannak akaratunk érvényesítésében. Segítségével könnyebben felismerhetjük és megtisztíthatjuk a bennünk levő lelki és érzelmi blokkokat. Hatása által azokat a blokkokat is könnyebben felismerhetjük, amelyek mélyebben gyökereznek (akár gyerekkorunkból).

Az aventurin hatása testileg

Az aventurin a szív köveként is ismert – nem véletlenül. Hatása energiával tölti fel szívünket, emellett segíti a szívinfarktus megelőzését. Hatása a zsíranyagcserét serkenti és a koleszterinszintet csökkenti. Pozitív hatása a tüdő területén is érezhető. Hatékonyan bevethető bélproblémát (pl. hasmenés, székrekedés) kezelésére is.

Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Alkalmazható az allergia és különféle bőrbetegségek tüneteinek enyhítésére. Jótékony hatása érezhető különféle kiütések, pikkelysömör, ekcéma, pattanások, korpa, és még leégés esetén is. Alkalmazhatjuk napszúrás esetén is. Jótékony hatással pozitívan befolyásolja a kötőszöveteket. Emellett alkalmazható érelmeszesedés és stroke megelőzésére is. Enyhíti a cellulitisz tüneteit.

Az aventurin hatása segít enyhíti a különféle kommunikációs problémákat (pl. dadogás). Az idegrendszeri problémákat csökkenti. Segíti, hogy mélyen és nyugodtan tudjunk aludni.

Hogyan alkalmazzuk az aventurint?

Használhatjuk marokkőként is, valamint a belőle készült ékszert is viselhetjük. Amennyiben az alvás segítésére használnánk, akkor helyezzük a párna alá.

*Az ásványok hatása, ezáltal az aventurin felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.