Gyöngyszövés

Időnként csak ámulunk és bámulunk azon a sok csodán, amelyet a természetben felfedezhetünk. Mind a formák, mind a színek tekintetében végtelenül sok szépség rejlik. De a passzív csodálkozáson kívül mi magunk is tehetünk valamit, hogy alkossunk a magunk és szeretteink örömére és nem utolsó sorban hasznára. A gyöngyszövés révén olyan ötleteknek adhatunk hangot, amellyel meglephetjük magunkat és maradandó értéket hozhatunk létre.

Kezdjük el!

Természetesen minden tevékenységnek vannak mesterei. Azonban ehhez nem kell zseninek születni, mert az anyagok beszerzésével és némi gyakorlattal máris műalkotás jöhet létre. Az első lépés tehát maga a döntés, hogy belevágunk. Nagymamáink számára magától értetődő volt, hogy esténként vagy télen, amikor több a szabadidő, akkor varrtak, fontak vagy éppen hímeztek, ezáltal elfoglalták magukat és hasznos produktumok születtek.

Ez a szokás és hagyomány ugyan kikopott, de annak értéke és helye igenis megmaradt. A gyöngyszövés már sokkal közelebb áll a mostani korosztály szívéhez, de értéke hasonlít a letűnt korok értékéhez és jelentőségéhez. A család minden tagja érzi, hogy ha otthon kézzel készül egy gyönyörű alkotás, akkor az sokkal személyesebb, mert benne van a készítő lelke is.

 

A gyöngyök formája mindig is vonzó volt az emberek számára, mert a teljességet szimbolizálja és a körforgást. Voltaképpen az egész életünk egy állandó körforgás a változások és a nehézségek megszakító ereje ellenére is. Ezért nem véletlen, hogy a nők sokszoros funkcióval ruházzák fel a gyöngyöket.

Gyönygszövés kellékek

Nézzük a szükséges kellékeket

A gyöngyszövés csupán pár felszerelést és alapanyagot igényel, amelyben a központi helyet a gyöngyök foglalják el. Ennél a pontnál már ránk van bízva, hogy milyen típusút választunk, de az árak tekintetében megállapíthatjuk, hogy nem drága alapanyagokról van szó. Ha nem szeretnénk drága igazgyöngyökkel dolgozni, akkor van lehetőség kásagyöngyöket választani, de akár a viaszgyöngyökre is voksolhatunk, amelyek extravagáns színekben is megmutatkoznak. De ha körülnézünk a webáruházakban, akkor láthatjuk, hogy rengeteg anyagból készülhetnek gyöngyök, akár porcelánból vagy üvegből.

A gyöngyszövés másik fontos eleme a tű kiválasztása, amely segítségével történik a fűzés. Szükséges még hímzőfonal és szövőkeret, amely akár lehet egy cipős doboz is, mert ez is tökéletesen ellátja a feladatot. Tehát egyáltalán nem beszélhetünk komoly beruházásról, mert az ami igazán széppé varázsolja majd az ékszert, az mind bent van a szívünkben. A gyöngyszövés igazából azután kezdődik, miután mindent beszereztünk, kicsit hátradőlünk és elképzeljük, hogy mit is szeretnénk.

gyöngyszövés

A legtöbb variációs lehetőségek a színekben rejlenek, mert végtelenül sok kombinációban használhatjuk fel őket. A legtöbb csoda akkor születik, ha nagyszerű színek párosítunk, amelyek csak fokozni tudják egymás szépségét és különlegességét. A gondos és türelmes mozdulatok egyben kiváló stresszoldó hatással is rendelkeznek, ezért nem meglepő, hogy a gyöngyszövés sokak számára szenvedéllyé és függőséggé alakul és az életük állandó része lesz.