Férfi gyűrű viselés szabályai

A férfi gyűrű viselés szabályai korántsem annyira kőbe vésettek, mint azt a legtöbben gondolják. Ugyanakkor vannak olyan szempontok, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy az összkép férfias legyen. A férfi ékszer viselése azonban nem újkeletű dolog, hiszen már a vikingek idejében, a török kultúra hajnalán, sőt, az ókori egyiptomiak is szívesen választottak kiegészítőket. Közöttük is előkelő helyet foglaltak el a gyűrűk, amelyek gyakran a hatalom szimbólumainak számítottak. Bár az idő múlásával megváltoztak a felhasznált alapanyagok és stílus tekintetében is újszerű megoldások születtek, de a férfi ékszer viselése ma is népszerűnek bizonyul.

Melyek a férfi gyűrű viselés szabályai? Mennyi kiegészítőt engedhet meg magának egy férfi? A jegygyűrű melyik kéz melyik ujjára kerül a nagy napon? Olyan kérdések ezek, amelyekkel sokan szembesülnek a mindennapokban. A kiegészítők vonzóvá teszik a megjelenést, ehhez viszont nélkülözhetetlen azok helyes megválasztása. Szimbolizálhatják az összetartozást és a szerelmet is, ez kifejezetten a jegygyűrű esetében bír jelentőséggel. Lássuk, melyek a férfi gyűrű viselés szabályai és melyek azok a lényegi tényezők, amelyek a választáskor döntőek!

Férfi pecsétgyűrű: az igazi befutó!

Ha sorra vennénk azokat a gyűrűket, amelyeket a férfiak viselnek, akkor a pecsétgyűrű biztosan a vezető helyek egyikét foglalná el. Kiválóan alkalmas arra, hogy a felületére egyéni elképzeléseink szerint gravíroztassunk, de a hagyományos pecsétgyűrű viselése is igen elterjedt.

 

A fiatalokban gyakran felmerülő kérdés, hogy a férfi karikagyűrű melyik ujjon viselendő. Alapszabály, hogy férfiak esetében is a gyűrűsujjon egyedül a jegygyűrű, más néven a karikagyűrű kapjon helyet, méghozzá a bal kézen.

A pecsétgyűrű viselése másféle szabályokat követ. Ez kerülhet a hüvelykujjra, de más ujjakon is elképzelhető. A kisujjra való gyűrűk általában kisebb mérettel rendelkeznek egészen egyszerű, praktikussági okokból. A hüvelykujjon általában akkor javasolt gyűrűt viselni, ha már legalább két másik ujjon is van valamilyen. Elsősorban a mutatóujjra javasolják a szakemberek a férfi pecsétgyűrű viselését.

Férfi pecsétgyűrű

Milyen anyagból legyen a férfi pecsétgyűrű?

A férfi gyűrű viselés szabályai ugyan előírják, hogy milyen megoldások számítanak elegánsnak, de az alapanyag tekintetében sokkal inkább szabad a pálya. Az arany, a fehérarany, az ezüst éppen olyan jó választásnak bizonyulnak, mint például a platina, a titán vagy a fa. A különbség egyértelműen a stílusban mutatkozik, ami igen izgalmas megoldásokat rejt magában. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy maximum 3 gyűrűnél húzzuk meg a határt, ennél többet egy kézen nem érdemes viselni.

Fókuszban a kényelem

Bár a gyűrűviselés egyre nagyobb népszerűségnek örvend a férfiak körében, de alapvetően csak akkor váltja be ez az ékszer a hozzá fűzött reményeket, ha jól érzi magát az ember tőle és nem feszélyezi az a mindennapokban. Ez lehet egyszerűen kényelmi kérdés is. Ha a munkával, a kézmozdulatokkal nem egyeztethető össze a férfi ékszer viselése, akkor érdemes azokat az alkalmakra tartogatni. Megfontolandó, milyen kezesek vagyunk, gyakori-e a kézfogás a hétköznapokban, vagy megkövetel-e a munkahelyünk egy bizonyos megjelenést. Könnyen lehet, hogy a tárgyalóban mindkét kézen 3 gyűrű már igencsak soknak bizonyul.

Férfi pecsétgyűrű: hozza összhangba az egyéb kiegészítőivel!

Az arany pecsétgyűrű és az ezüst pecsétgyűrű kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek. Azonban, ha egy arany nyaklánc a kedvence, akkor ehhez nem érdemes ezüst gyűrűt választania. Az alapanyagok egymással való harmonizálása az ízléses megjelenés egyik alappillére.

Nem mindegy a bőrtónus sem. Erről egészen egyszerűen meggyőződhet. Ha a csuklóján az erek kék színűek, akkor hideg bőrtónussal rendelkezik, ha pedig zöldesek, akkor meleg a bőrtónusa. Ennek függvényében érdemes férfi ékszer alapanyagot választani. A hideg bőrtónushoz kiválóan passzol az ezüst vagy az ezüstszínű platina-, acél-, és titángyűrű. Amennyiben a meleg bőrtónusúak táborát erősíti, akkor az arany, a rózsaarany és a sárgaréz is megállja a helyét. Ma már olyan férfi gyűrűk is elérhetőek, amelyekben drágakő van. Ennek színét szintén a bőrtónushoz passzolóan érdemes megválasztani. A vörös, a kék, a zöld és a lila a hideg bőrtónusnak állnak jól, míg a meleg bőrszínhez inkább passzol a barna, a narancssárga, a citromsárga és a türkiz.

A férfi gyűrű viselés szabályai: a kevesebb néha több!

A férfi ékszerek kapcsán is igaz, hogy a kevesebb néha több. Ha korábban nem viselt férfi pecsétgyűrűt, akkor érdemes egyszerre csak eggyel próbálkozni. Ha jegygyűrűt is visel, akkor a másik kezén levő gyűrűs ujjára tegyen egy férfi arany vagy ezüst pecsétgyűrűt, így megnézheti, hol van a saját komfortzónája. Ha több gyűrűre is nyitott, akkor ügyeljen arra, hogy azok színben és stílusban passzoljanak egymáshoz!

Férfi ékszerek

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a stílusos egyensúly témáját sem. A férfi arany gyűrű viselés szabályai szoros kapcsolatban vannak a karóra viselésével. Ha az egyik kézen karóra van, akkor a gyűrűk már inkább a másik kézre javasoltak. Fontos az ujjak mérete is. A nagyobb testsúlyhoz általában pufi ujjak is társulnak. Ilyenkor az aprócska férfi ékszer inkább nevetségesen hat, mint férfiasan. A nagy férfi pecsétgyűrű segítségével összhang teremthető és a pufi ujjak is kisebbnek hatnak majd.

Stílusteremtés a férfi ékszer segítségével

A kiegészítők a férfiak esetében is mind nagyobb érdeklődésnek örvendenek. A karóra kifejezetten férfias választás és a gyengébbik nem körében is sokan kedvelik a karórát hordó férfiakat. Ugyan az időmérésre akár az okostelefont is használhatnánk, de a minőségi karórák újra reneszánszukat élik és a férfias megjelenést is elegánssá varázsolhatják.

A pecsétgyűrű viselése akkor lesz kényelmes és stílusos, ha magáénak érzi az ember a választott alapanyagot, színvilágot, mintázatot. Ezekből szerencsére nincs hiány napjainkban, hiszen az online rendelés kényelmét kihasználva is rendkívül sokféle pecsétgyűrű közül válogathatnak az erősebbik nem tagjai. A férfi gyűrű viselés szabályai már a korábbiakban felsorolásra kerültek. Arról azonban még nem szóltunk, hogy miként járul hozzá a jó közérzethez és a magabiztossághoz a férfi ékszer és a pecsétgyűrű viselése.

Férfi kiegészítők

Magabiztosság és férfi kiegészítők

A magabiztosság nélkülözhetetlen a mindennapi érvényesüléshez. A férfiak világában sincs ez másként. Az igazán sikeres férfi egyensúlyban van önmagával, elégedett a megjelenésével és ez a fellépésén, önbizalmán azonnal meg is mutatkozik. Kell ennél több akkor, ha a cél a karrier építése vagy egy jól működő párkapcsolat kialakítása? Hogyan várhatná el az ember, hogy higgyenek és bízzanak benne akár férfiként, akár szakemberként, ha ezt ő sem táplálja saját maga felé? A jól megválasztott férfi kiegészítők hozzájárulhatnak ahhoz, hogy kihozhassa magából a legtöbbet és stílusos megjelenést teremtsen. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kevesebb tényleg több, így érdemes ez alapján kiválasztani a leginkább megfelelő férfi ékszer típusokat, alapanyagokat.