malachit hatása

A malachit egy réztartalmú ásvány, amely a karbonát ásványok közé tartozik. Az ásványok között ez az egyik legkülönlegesebb és legerősebb kő. A malachit hatása miatt a nők elsődleges gyógyhatású köve – emiatt nevezik bábakőnek is. Erős védelmező hatással* rendelkezik – viselőjének védelmet nyújt a sugárzással szemben is. Tartson velünk és tudjon meg többet erről a páratlan ásványról!

A malachit hatása lelkileg

Az ásványt az átalakulás köveként is ismerhetjük. Hatása segít megmutatni életünkben azokat a tényezőket, amelyek spirituális fejlődésünket akadályozzák. Az ásvány ezáltal spirituális fejlődésünket támogatja. Viselése fokozza felelősségérzetünket, ami miatt mind a gondolatainkért, mind a cselekedeteinkért könnyebben vállaljuk a felelősséget. Megkönnyíti a döntéshozatalt és kitartásunkat fokozza. Ha nem a számunkra megfelelő úton járunk, a malachit hatása ösztönözni fog a változásra. Hatása önmegvalósításra ösztönöz.

A kő alkalmazása változásra ösztönöz és hatására könnyebben vállaljuk a kockázatokat. Fokozza önbecsülésünket. A szégyenlőséget csökkenti, megkönnyíti érzéseink kifejezését és fejleszti az empátiát. Hatása a barátságokat is támogatja. A malachit segítségével megszabadulhatunk azoktól a viselkedési mintáktól, amelyek már nem kívánatosak számunkra. Az ásvány alkalmazása képzelőerőnket is fokozza. Védelmező hatása segít elnyelni a környezetből érkező negatív energiákat. Segít megtisztítani az elektromágneses szennyeződéseket. Védelmet nyújt a sugárzás minden fajtájával szemben.

 

A malachit alkalmazása segíti lelki blokádjaink feloldását. Ezáltal az ásvány segíti szellemi fejlődésünket: hiszen a lélek feltárásával könnyebben be tudunk tekinteni álmainkba. A malachit felszínre hozza elfojtott érzelmeinket.

A malachit viselésének testi hatásai

A malachitról úgy tartják, hogy hatása megkönnyíti a szülést és csökkenti a menstruáció során fellépő panaszokat és a menstruációs zavarokat is. Jótékonyan alkalmazható minden olyan betegség kezelésére, amely a női nemi szerveket érinti. Támogatja a szexuális problémák megszüntetését – bármilyen okból eredeztethetők. Fokozza a termékenységet mind a nőknél, mind a férfiaknál.

A malachit hatása támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait. Hatása támogatja a szervezet méregtelenítését és savtalanítását és jótékonyan hat a májra. Jótékonyan hat a hasnyálmirigyre.  Alkalmazása segíti az idegrendszer megfelelő működését, emellett serkenti az agy működését is. Pozitív hatással van a látóidegekre: javítja a látást, valamint enyhíti a túlerőltetett szemek fáradtságát. Alkalmazása ízületi gyulladások kezelésében is javasolt. Vérnyomáscsökkentő hatású, az immunrendszert, valamint a DNS és a sejtek felépítését erősíti.

Hatásosan alkalmazhatjuk a különféle gyulladások összes fajtája ellen, ezáltal a gennyes változatok kezelésére is. Pozitív hatását érezhetjük a szív egyes problémáinál. Hatása segíti a szívritmus egyenletessé tételét. Alkalmazhatjuk szívfájás, szívneurózis, szívgyengeség és erős szívdobogás esetén is. Segítő hatása sérv vagy a porckorongot érintő problémák esetén erősíti a gerincoszlopot.

malachit

A malachit alkalmazása

Az ásványt kizárólag csiszolt formában szabad használni! A legjobb, ha a bal csuklón viseljük a malachitból készült ásvány karkötőt. Alkalmazhatjuk meditáció közben is, marokkőként. Hatását tekintve ha a szívcsakrára helyezzük, támogatja a harmónia és az egyensúly könnyű megteremtését. Homlokra téve tisztánlátásunkat fokozza.

A malachit tulajdonságai

A malachit kő színét tekintve feketés-zöld, zöld. Áttetsző, opak, vagyis nagymértékben fényelnyelő kő. Mivel elnyeli a negatív energiákat, ezért célszerű gyakran megtisztítani. Ne tegyük ki a malachitot erős napsugárzásnak sem. A füsttel történő tisztítás a legmegfelelőbb a malachitnak. Ehhez használhatunk füstölőt, vagy akár gyertyát is. Feltöltéséhez telihold idején helyezzük az ásványt a Hold fényére.  Tisztításhoz és feltöltéshez használhatjuk a hegyikristály vagy a hematit köveket.

A malachit a bak, a vízöntő, a bika, a mérleg és a skorpió jegyben születettek köve.

*Az ásványok hatása, ezáltal a malachit felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.