hegyikristály ékszerek

A hegyikristály használata széles körben elterjedt azok között, akik már egy ideje a jótékony hatásukról ismert ásványok* bűvöletében élnek. A hegyikristály hatása mellett, egyébként a szépségéről is ismert, így nem csoda, hogy az ékszerkészítő mesterek egyik kedvenc alapanyagának számít.

Már a görögöket is elkápráztatta a szépsége

Az oxidásványok osztályába tartozó hegyikristály elnevezése a görögöktől ered. Az ásvány szépsége megihlette a görögöket, akik úgy vélték, a kő nem lehet más, mint az Alpok legmagasabb csúcsán „termő” törhetetlen jégkristály. Az Alpok mellett, szép számmal megtalálhatóak lelőhelyek az egész világon, az USA-tól kezdve, az Urálon keresztül, egészen Japánig. A kétségtelenül gyönyörű ásványnak több verziója is van, a legértékesebbnek a teljesen áttetsző kövek számítanak.

A hegyikristály sokoldalú felhasználási lehetősége

Mivel sok helyen fellelhető, a szóban forgó kristályból nemcsak ékszereket, de a gonosz szellemek ellen védelmet biztosító talizmánokat, edényeket is készítettek. Sőt, ha hihetünk a feljegyzéseknek, az első látásjavító eszköz lencséje is tiszta hegyikristályból készült. A hegyikristály használata azért is volt oly népszerű a múltban (és a jelenben is), mivel az ásvány remekül állja a strapát a kisebb-nagyobb karcokkal szemben.

A hegyikristály gyógyhatása – csak óvatosan a merész kijelentésekkel!

Fontos tisztázni, hogy maguknak a köveknek, ásványoknak nincsenek gyógyító hatásai. Az ezotéria, illetve a kristálygyógyászat elkötelezett hívei szerint a természet ezen csodaszép alkotásai az emberi test csakráira hatnak pozitívan, illetve elősegítik az energia szabad áramlását. Segíthetnek megteremteni az áhított testi, lelki, szellemi balanszot a mindennapokban. Az, hogy a hegyikristálynak és társainak tulajdonítható-e bármilyen gyógyító hatás, tipikusan az a kérdés, amire mindenkinek magának kell megtalálnia a választ, beállítottságtól, világnézettől és meggyőződéstől függően.

hegyikristály ékszerek

Górcső alatt a hegyikristály nyaklánc hatása

E cikk további részében górcső alá vesszük a szakirodalomból átemelt tudnivalókat, amelyek a hegyikristályból készített ékszerek hatását taglalják. Mivel a 12 mesterkristály közül az előkelő első helyezettről van szó, a lista valóban hosszú lesz.

A legtisztább éteri energia

 

A hegyikristály páratlan abban a vonatkozásban, hogy minden csakrára egyformán fejti ki a pozitív befolyását. Emiatt a téma szakértői mestergyógyítóként tartják számon. Nemcsak a lélekre és a szellemre, de a fizikai valónkra is hatással lehet.

A hegyikristály használata lelki problémák esetén

A buddhisták szerint, a szóban forgó ásvány a tisztánlátás ékköve. Nemcsak a múltban, de manapság is igen népszerű amulettként az ázsiai emberek körében. A szakirodalom szerint, a hegyikristály használata a koncentráció fokozásában érhető tetten a legnagyszerűbben. Ennek tükrében, ha komoly szellemi megmérettetésre készülünk fel, tegyük a kezünk ügyébe a hegyikristályból készített ékszert, amulettet, hiszen az segíthet a fókusz megtartásában, sőt, a memóriánkat is javíthatja.

Negatív érzések, rossz álmok fogságában

A régiek úgy hitték, a hegyikristály hatása a rossz álmok elűzésében is megmutatkozik. Ha rendszeresen rémálmok kínoznak minket, illetve nehezen megy az esti ellazulás, mindenképpen érdemes kipróbálni a kristály erejét, hiszen veszítenivalónk nincs. Amennyiben a negatív érzések fogságában vagyunk, a napunk folyamán többször ér bennünket stressz, az ásvány szintén sokat segíthet abban, hogy kizárjuk a világ zavaró tényezőit.

hegyikristály ékszerek

A fájdalomcsillapításban is kiváló renoménak örvend

A hegyikristály használata a testi bajainkra is kiterjedhet. Sokan dicsérik fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő erejét. Kiválóan megtartja a Nap melegét, így sokan az áldásos meleggel feltöltve teszik azt a fájó testrészeikre. Sőt, akadnak személyek, akik a felmelegített hegyikristályt tiszta vízben áztatják, majd a vizet megitatják a fájó torokkal, mandulagyulladással küzdő beteggel.

A méregtelenítésben is páratlan

Az emberi szervezet optimális működésének szempontjából, a rendszeres méregtelenítés elengedhetetlenül fontos. A hegyikristály rajongói azt állítják, kedvenc ásványuk a méregtelenítés folyamatát is megkönnyíti, illetve hatékonyabbá teszi. Felpörgeti az emésztőrendszer működését és az emésztési problémákat is enyhítheti.

A hegyikristály tisztítása – miként szabaduljunk meg a negatív erőktől?

Köztudott tény a kristályok világában járatos személyek körében, hogy az ásványokat minden használat előtt meg kell tisztítani. Jótékonyan befolyásolják a közérzetünket, megszabadítanak minket a negatív energiáktól, amelyek sajnos nyomot hagynak az adott kristályban. A használat előtti tisztításhoz a lejobb, ha tiszta vizet alkalmazunk, de sokan a füstre vagy a tengeri sós oldatra esküsznek. Válasszuk bármelyiket a lehetséges opciók közül, a tisztogatást legalább 3 percig végezzük, fokozott figyelmet szentelve a kristály minden oldalára, aprócska részletére. Amennyiben a hegyikristály tisztítása során a tiszta vízre esett a választásunk, hagyjuk a napfényben megszáradni.

*Az ásványok hatása, ezáltal a hegyikristály felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.