turmalin karkötő hatása

A turmalin, amely az egyik legősibb ásványunk, kiemelkedő gyógyhatással rendelkezik. Viselésével kiegyensúlyozottabb, teljesebb életet élhetünk, hiszen viselése erősíti az önbizalmat is. A turmalin ásvány hatása* nem csak az emberi test és lélek vonatkozásában ismert – a kertben is segítség lehet. A földbe ültetett ásvány növényeinknek bőséges termést biztosít és segít távol tartani a kártevőket.

Milyen hatást érhetünk el a turmalin karkötő viselésével?

A turmalin ásvány az önbeteljesedés köveként ismert. Segíti kapcsolatainkat, hiszen elősegíti önmagunk és mások megértését. Viselése erősíti az önbizalmat és segít feltárni énünket. Oldja a sérelmeket és az áldozat-érzést, enyhíti a félelmet. Jótékonyan használható a bánat elűzésére, emellett toleránssá tesz. Vonzza a könyörületet, a lelkesedést és a fellendülést. A jobb és a bal agyféltekét egyensúlyba hozza, emellett a negatív gondolkodásmintákat pozitív töltetűvé alakítja. Feszültségoldó hatása révén kiigazítja a gerincoszlop ívét. Egyensúlyba hozza a testen belül a férfi- és a női energiákat. Tisztítja a csakrákat, vagyis a gerincoszlop mentén elhelyezhető energiaközpontokat. Viselője számára egy védőburkot hoz létre.

A turmalin hatása színek szerint

Megjelenését tekintve lehet fekete, barna, zöld, rózsaszín, vörös, sárga, kék és görögdinnye színű. A különböző színű ásványoknak más-más gyógyító hatása van. Alkalmazása: helyezzük az érintett testrészre, ahol jótékony hatását szeretnénk érezni, vagy viseljük ékszerként.

A fekete turmalin hatása a negatív energiákra

 

A legismertebb és legerősebb a fekete turmalin, amely plusz rezgéssel bír, a felsorolt hatásokon kívül. Képes megszüntetni és távolt tartani bármilyen negatív hatást – még az elektromos berendezések káros hatásait is. A fekete turmalin segítheti az energia rendszerünk tisztítását. Viselésével megszabadulhatunk minden negatív energiától, legyen az egy lelki sérülés, vagy valamilyen szenvedélybetegség. Védőburkot képez viselője körül, ezáltal véd a negatív, káros gondolatoktól és a haragtól. Segít a pozitív gondolati minták megerősítésében.

fekete turmalin hatása

Immunerősítő hatású, véd a betegségekkel szemben. Használata jótékonyan hat a szervezetre feszültség esetén, ezáltal a párna alá helyezve még a mély, pihentető alvást is elősegíti. Megszünteti az ízületi gyulladást és fájdalomcsillapító hatású. Eloszlatja a stresszt és a feszültséget. A fekete turmalin hatása által az önuralom, az akarat, az önbizalom, a fegyelem és a céltudatosság is erősödhet bennünk. Serkenti a kreativitást. Hasznos társ lehet, ha leblokkolunk és nehezen fejezzük be, amit elkezdtünk. Segítheti a szervezet méregtelenítő folyamatait és a nehézfémek kiürülését a szervezetből. Alkalmazásakor a csúcsával kifelé helyezzük el a testen, ezáltal segít kivonni a testben levő negatív energiákat.

Vörös turmalin

A vörös színű turmalin elűzi az újtól való félelmeinket, barátkozó énünket helyezi előtérbe. Az ásvány viselése a máj, a szív és a lép területeire jótékony hatással van. A nemi szervek működését aktivizálja és a szexualitást fokozza. Viselőjét céltudatossá teszi. Megfázás és izomgörcs esetén is érezhetjük jótékony hatását. Méregtelenítő hatással bír, emellett erősíti szervezetünk vitalitását.

Kék turmalin

Oldja a szervezetben kialakult blokkokat, segít a lelki fájdalmak és szomorúság megszüntetésében. Fejlesztő hatással van a kommunikáció területére, ösztönzőleg hat az önkifejezésre. Viselésével környezetünkkel harmóniába kerülhetünk és toleránssá válhatunk. Támogató hatással van az erkölcsre és a hűségre is. Az agyi funkciókat fokozza, ezáltal a beszédhibát is segíthet legyőzni. Az immunrendszerre és a tüdőre jótékony hatással van. Segíti a bőr regenerálódását. A szervezet vízháztartását helyre állítja, ezáltal a vese és a húgyhólyag panaszaira gyógyító hatással van.

Zöld turmalin

Az élet pozitívumai felé irányítja figyelmünket. Viselésének köszönhetően az életöröm és a hála érzése járja át szívünket. Szívünkre erősítő hatással van. Viselése fogyókúra esetén is javasolt, mivel a zsír anyagcseréjét gyorsítja, emellett méregtelenítést is hatékonyan támogatja. Türelemre ösztönöz, az idegrendszert erősíti, ezért ajánlott hiperaktivitás kezelésére is gyerekkorban.

turmalin hatása

Görögdinnye turmalin

A legritkább turmalin ásvány. Mivel nehezen megmunkálható, ezért általában nem használják ékszerek készítéséhez. Gyógyító hatással van a szívre, ezáltal segíthet felszabadítani az érzelmi blokkokat, az érzelmi zavarokra jótékony hatással van. Alkalmazhatjuk régóta őrzött fájdalmaink oldására. A szeretet erősítése által segíti a félelem és a depresszió megszüntetését. Alkalmazása jótékonyan hat, ha nem tudunk beilleszkedni.

Barna turmalin

A barna színű turmalin áldásos hatása gyorsabbá teszi a sebgyógyulást és a regenerálódást, valamint jótékony hatással van a bőrre. Családi kapcsolatainkat erősíti és kreativitásunkat növeli. Bélproblémák esetén is alkalmazható.

Sárga turmalin

A sárga turmalin ásvány viselése jótékonyan hat a szellemi tevékenységekre. Viselése növeli személyes erőnket.

Hatása az anyagi helyzetünkre

Amennyiben üzleti útra készül, mindenképp vigye magával a turmalin karkötőjét, hiszen a mindennapi életben szerencsét hoz viselőjének. Hatása által a jelen pillanatra fókuszálhatunk, ezáltal oldja a múlt miatti keserűséget és a jövőtől való félelemet is.

*Az ásványok hatása, ezáltal a turmalin ásvány felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.