zafír hatása

A zafír drágakő rendkívül erős energiával rendelkező gyógyhatású kristály. Az ásványt sokan a bölcsesség kövének tekintik és számos páratlan hatást* tulajdonítanak neki. Többek között úgy tartják, hogy segíti a belső béke megteremtését is. A zafír hatása mellett cikkünkben bemutatjuk azt is, hogy milyen színű változatokkal találkozhatunk, és melyek a drágakő legfőbb jellemzői.

A zafír ipari felhasználása jelentős, kedvelt díszítőeleme eljegyzési- és jegygyűrűknek is, hiszen a gyémánt után ez a második legkeményebb kő. A gyémánt erős színszóró képességét nélkülözi, azonban fényének erőssége miatt könnyen összetéveszthető vele.

A zafír jelentése

A kék zafír a Szaturnusz köveként is ismert. Olyan hatású drágakő, amely képes a Szaturnusz erejét közvetíteni, ezáltal támogatja a lelki és testi stabilitás megteremtését. A zafír görög eredetű szó, amelynek jelentése kék kő. Ezt az elnevezést korábban más kék színű kövekre is használták. Az 1800-as években kezdték el a zafír elnevezést használni a korund ásvány kék színű, drágakő minőségű ásványaira. A korund ásvány szín szerint többféle változatban létezik. Ezek közül a vörös színű a különleges szépségű rubin, minden egyéb színű változat a zafír.

 

zafír jelentése

A zafír hatása

Fizikai hatása a tüdő és a bőr területein is érezhető. A zafír hatása megmutatkozik számos bőrbetegséggel szemben, mint például az ekcéma, a pszoriázis, bőrkiütés vagy pattanások. Jótékonyan hat a gyomorproblémákra: a gyomorégést csillapítja és növeli az étvágyat. Áldásos hatását ízületi- és agyhártyagyulladás esetén is érezhetjük. Kezelhetők vele a torok és a pajzsmirigy problémái. Valamint használható fülgyulladások kezelésére is.

Alkalmazása ajánlott a fejet érintő problémákra és betegségekre is. Segítő hatását érezhetjük olyankor, amikor nem tudunk rendet tenni a fejünkben. Viselésével kezelhetők a skizofrénia és a neurózis tünetei is. A zafír hatása higgadttá teszi viselőjét és segíti, hogy könnyebben tudjunk céljainkra összpontosítani. Segíti, hogy megfelelően működjön az agy és az idegrendszer.

A zafír ásvány hatása lelkileg

Nyugtatja a lelket, ezáltal csökkenthetjük a depresszió tüneteit, és az agressziót is. Emelett használható a belső nyugtalanság kezelésére. A zafír ásvány hatása által könnyebben mondjuk ki a lelkünk mélyén rejlő igazságokat. Bevethetjük tanuláskor is, hiszen úgy tartják, hogy erősíti a koncentrációt, az agyat mentesíti a nem kívánatos gondoktól. Fejleszti belső látásunkat és hallásunkat, ezáltal támogatja a lélek önkifejezését és kreativitását.

Milyen színű változatait ismerjük?

A köztudatban általánosan elterjedt, hogy a zafír kék színű, azonban a valóságban ettől eltérő színekkel is találkozhatunk. Való igaz, hogy mind közül a kék színű változat az egyik legértékesebb. Szín szerint a kék mellett zöld, sárga és fekete és fehér változatokat is megkülönböztethetünk. A különböző színű változatoknak eltérő hatásokat tulajdonítanak.

A klasszikus kék változathoz több ásvány színe is hasonlít, ezért ezekkel akár össze is keverhető. Ilyen például a turmalin, a spinell vagy a topáz – azonban ezen kövek keménysége jóval kisebb.

*Az ásványok hatása, ezáltal a zafír felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.