fülbevaló

A hölgyek a csábítás legnagyobb mesterei, ez nem vitás. A szebbik nem képviselői ösztönösen képesek kiválasztani azokat az eszközöket és kellékeket, amelyek segítségével sokkal mutatósabb fényben tudnak tündökölni a férfiak előtt. A fülbevaló például tipikusan ilyen elem, hiszen, ha gondosan és hozzáértően van megválasztva, az átlagos arcot is dicsfényben árasztja el, kellemmel és nőies bájjal megfűszerezve az összhatást.  Persze ahhoz, hogy jó döntést hozzunk, ajánlatos tudni, hogy melyik fülönfüggő is illik az arcformánkhoz.

Jelen cikkünkben ennek jártunk utána, így mindenképpen érdemes velünk tartania annak a hölgynek, aki a fülbevaló segítségével szeretné kihangsúlyozni az arcának előnyösebb részeit – vagy épp ellenkezőleg, elterelni a figyelmet arról, amit kevésbé szeretne nyomatékosítani.

Állapítsuk meg, milyen az arcformánk

Az arcformák öt egymástól jól elkülöníthető csoportba tartoznak: a klasszikus ovális, a bájos szív, a királynői gyémánt, a gyermetegen ártatlan kör és a dinamikusan határozott szögletes. Ahhoz, hogy meghatározhassuk, hogy melyik típusba tartozunk, nem kell más, csak lófarokba kötni a hajunkat, és tüzetesen megvizsgálni az arcunkat a tükörben. Ha megvan az eredmény, és kiderült, melyik kategóriába tartozunk, nincs is más dolgunk, csak követni az arcformánkra illő tanácsokat.

 

Fülbevaló

Ovális arcforma

Azoknak a hölgyeknek, akik ovális arcszerkezetet tudnak a magukénak, mivel már eleve hosszúkás az arcformájuk, a csüngős fülbevalók roppant előnytelenek, viszont a rövid, szögletes formatervezésű darabok tökéletes választásnak fognak bizonyulni. Akár geometriai alakzatok is szóba jöhetnek, lényeg, hogy a fülönfüggő ne legyen hosszúkás. Sőt, az ovális arccal rendelkező nőknek az a mostanában divatos kiegészítő is hihetetlenül előnyös, ami rásimul a fülre, és felfelé ívelve végignyúlik a fülcimpán.

Gyémánt arcforma

A lágyan ívelt, gyémánt alakú arc is a rövidebb formatervezésű füldíszekért kiált. Ha ilyen az arcformánk, viszont titkon élünk-halunk a hosszúkás, lecsüngő fülbevalókért, kössünk kompromisszumot, és olyan kiegészítőt válasszunk, ami nem ér az állunk alá.

Fülbevaló

Szív alakú arc

A szívformájú, vagy, ahogy sokan nevezik, fordított háromszög alakú arccal rendelkező nők előnyösen választanak fülbevalót, ha olyan termékkel gazdagítják az eszköztárukat, amelyek optikailag nagyobbítják a keskeny állat. A csillár- vagy könnycsepp alakú fülbevalók példának okáért garantáltan meghozzák a hozzájuk fűzött sikert.

Kerek arcforma

A szintén lágy ívekkel operáló kerekded archoz leginkább –ellensúlyázásképpen- a geometriai minták és a kecsesen aláhulló, hosszú, egyenes vonalú fülbevalók illenek a legjobban.

Szögletes arc

Az erős állkapocs és szögletes formák tulajdonosai akkor járnak jól, ha a kecsesen ívelt, hosszú fülönfüggőt választanak, de az ebbe a kategóriába tartozó nőknek remekül áll a nagyméretű karika fülbevaló is.

Tulajdonképpen bármely csoportba is tartozzanak a szebbik nem képviselői, ha az arcformájukhoz illő füldíszt választanak, garantáltan leveszik a szépségükkel a férfiakat a lábukról.