akvamarin jelentése

Az akvamarin rendkívül erős gyógyító hatású ásvány, amelyről úgy tartják, hogy viselőjét boldogsággal és gazdagsággal ajándékozza meg. Cikkünkben az akvamarin jelentése és gyógyhatása* kerül középpontba. Tartson velünk és ismerje meg ezt a páratlan követ!

Úgy tartják, hogy az akvamarin a boldogság köve, amely a harmóniát, a nyugalmat és a kiegyensúlyozottságot hordozza magában. Úgy tartják, hogy az akvamarin hatása segít megkülönböztetni a hazugságot az igazságtól.

Az akvamarin jelentése

Neve az aqua marina latin szóból származik, amely jelentése a tenger vize. Ez az elnevezés utal megjelenésére, színére is, amely gyönyörű kékes-zöldes.

 

Az akvamarin a berill kék színű változata, amelynek színét a kő vastartalma határozza meg. A vas által okozott szennyeződés hatására az ásvány színe a mély zöldeskéktől a halvány kék színig változhat.

Gyógyító hatásai

Az egyik legerősebb hatása ennek a különleges ásványnak, hogy viselőjét segít megvédeni más emberek befolyásától és hatásától. Az akvamarin segít megszabadulni az áldozat szereptől. Hatása által erősebbek és bátrabbak lehetünk, amelynek hatására az energiavámpírok sem tudják elszívni életerőnket. Az akvamarint a bátorság kövének is szokták tekinteni. A kő segít kiszűrni azokat az energiákat, amelyek nem harmonikusak.

Úgy tartják, hogy az akvamarin a megvédte a tengerészeket, ezáltal viselése minden tengeren végzett tevékenység idején ajánlott viselése. A tengeri utazók köveként is ismert, hiszen védelmet nyújt a tengeri betegség ellen.

Szellemi hatásai tekintve az akvamarin elősegíti, hogy előrelátók legyünk és szélesíti látókörünket. Segítségével könnyebben lehet más dimenziókkal kapcsolatot tartani: könnyebben felidézhetővé váltnak a múltbéli képek.

akvamarin hatása

Lelki hatásai

Az akvamarin ásványt a remény, a hosszú fiatalság és a boldogság köveként tartják számon. Viselőjét kiegyensúlyozottá teszi, amely hatása segíti azt is, hogy könnyebben feldolgozzuk a párkapcsolati különbözőségeinket. Segíti a kapcsolatban élőket a bizalom kialakításában. Az akvamarin hatása által könnyebben megszabadulhatunk a depresszió okozta szorongástól. A kő már megjelenésében is harmóniát és nyugalmat hordoz. Viselőjét kiegyensúlyozottabbá teszi. Támogató hatása által a kommunikációnk is javulni fog. Az akvamarin a kapcsolatok köveként is ismert, amely viselőjének hosszú és boldog kapcsolatot, vagy házasságot eredményez. Az ásvány oldottabbá és könnyedebbé teszi viselőjét. Emellett a fegyelmet és a kitartást fejleszti.

A torokcsakra köve, amely azt is jelenti, hogy az akvamarin által javulhat önkifejezése képességünk és nőhet magabiztosságunk. Az akvamarin viselése ezáltal mindenkinek ajánlott, aki nehezen tudja kimondani, amit igazán érez, vagy szeretne. Támogató hatása által a kommunikációnk is javulni fog.

Viselőjét arra ösztönzi, hogy fejezze be mindeddig befejezetlen ügyeit. Támogató hatása abban is megmutatkozik, hogy a tévedéseket könnyebben tisztázni tudjuk általa. Az érzékeny emberek kövének számít. Hatása felébreszti másokban levő toleranciát. Viselésével megszabadulhatunk azoktól a gondolatoktól és érzésektől, amelyek romboló hatással vannak ránk. Ezáltal a gyűlölet, a bűntudat, a félelem, a neheztelés és a harag érzése is megszüntethető.Az akvamarin hatása által legyőzhetjük előítéletességünket.

Az akvamarin hatása testileg

Az ásvány támogatja immunrendszerünket. Enyhíti a szénanáthát és az allergia tüneteit. Jótékony hatást fejt ki a pajzsmirigyre és a megduzzadt mirigyekre. Alkalmazható a légutak betegségeire, ezáltal a bronchitis és az asztma is eredményesen kezelhető viselésével. Gyógyítja a szem egyes problémáit: segíti a fáradt szemek regenerálódását. Emellett biztosítja látásunk tisztaságát is. Jótékony hatása enyhíti a húgyhólyag panaszait.

Támogatja a máj és a lép normális működését is, és segíti az anyagcserét. A tisztító feladatokat ellátó szerveket támogatja. Viselésével a különféle fóbiák és a pánikrohamok is enyhülhetnek. Frissítő hatással van használójára. A vízvisszatartást és a felszívódást is csökkenti.

*Az ásványok hatása, ezáltal az akvamarin felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.