apatit hatása

Az apatit kő egy többféle színben megtalálható kálcium-foszfát. A legismertebb változata kék színben pompázik, és ennek a változatnak a legerősebb a gyógyhatása. A kék apatit hatása elősegíti a kommunikációt kötődik, mivel a kristály kimondottan a torokcsakra köve.

Az apatit elnevezés a görög eredetű apato szóból ered, amely megtévesztést, csalást jelent. Ez az elnevezés azzal magyarázható, hogy színe és megjelenése miatt könnyen összetéveszthető volt más kövekkel. Jellemzően a fluorit, aquamarin, krizolit és a turmalin ásványokkal keverték össze. Foszforeszkáló hatása lévén az ásvány porát arra is felhasználták, hogy az írások sötétben is olvashatók legyenek.

A kő egyik legismertebb hatása, hogy megkönnyíti spirituális ráhangolódást és támogatja a spirituális utak felfedezését. A kő megkönnyíti a meditáció elmélyítését is.

Az apatit színe és jellemzői

 

A kék színű változat mellett találkozhatunk színtelen, fehér, sárga, zöld, sárgászöld, kékeszöld és rózsaszín apatittal is. A kő tiszta változata színtelen, azonban jellemzően valami beszínezi. Az ásványnak két típusát szokták megkülönböztetni: a fluor- és a klór-apatitot, attól függően, hogy a foszforsavas mész fluort, vagy klórt tartalmaz.

apatit gyógyhatása

Lelki hatások

A kő fokozza az alkalmazkodó képességet, ezáltal könnyebben tudunk beilleszkedni bármilyen közösségbe. Viselése öntudatunkat fokozza és pozitívan hat motivációnkra is. Növeli céltudatosságunkat és önállóságunkat is. Az önkifejezés köve, amely segít csillapítani a jövőtől való félelmeinket. Hatása által motiválttá és optimistává válhatunk. A kristály eltökéltségünkre is hatással van, ezáltal segít elindítani bizonyos folyamatokat, amelyekkel korábban megrekedtünk. Segíti az energiatartalékok felhalmozását és raktározását. Az apatit ásvány segíti az energiatartalékok elraktározását. Hatása növeli eltökéltségünket, ezáltal könnyebben valósíthatjuk meg céljainkat.

Az apatit hatása által pozitívabbá válhat a hozzáállásunk az emberekhez. Az elhidegülést és a tartózkodást segít megszüntetni, emellett nyitottabbá teszi viselőjét. Viselése által enyhül ingerlékenységünk, emellett segít megszabadulni a szomorúság és a harag érzésétől is. Segít az érzelmi kimerültség ellensúlyozásában. Alkalmazása jótékonyan hat a különféle érzelmi rendellenességekre és a szívre. Viselőjét ösztönzi az emberekkel szembeni könnyed viselkedésre. Hatására könnyebben és szívesebben keressük mások társaságát.

A kő hatása által könnyebben tudunk befelé figyelni. Javítja a koncentrációt, ezáltal jótékony társ meditációk során. Támogatja önelfogadásunkat, emellett segít önbizalmunkat is egészséges mederbe terelni. Az apatit hatása fokozza önállóságunkat és céltudatosságunkat is. Az apatit kő segíti spirituális képességeink felerősítését, emellett segít felszínre hozni kreativitásunkat.

Alkalmazása olyan időszakokban is ajánlott, amikor érzelmileg kimerültek vagyunk. Segíti hatása jótékonyan hat az idegekre, ami által kevésbé leszünk ingerlékenyek.

apatit hatása

Az apatit hatása testileg

A kristály viselése növeli szervezetünk ellenálló képességét. Pozitív hatással van a csontokra, a fogakra és a porcokra, mert segíti a kálcium felszívódását. A csontokat gyógyítja, serkenti a gyógyulást csonttörés esetén. A csontsűrűséget javítja csontritkulás esetén és pozitívan hat az új sejtek fejlődésére is. Alkalmazása monotorikus zavar kezelésére is ajánlott. Az apatit hatása az ízületi bántalmakra is jótékony befolyással van.

Az apatit egészéges táplálkozásra ösztönzi használóját, javítja az étvágyat. Hatása támogatja a szervezet savtalanítását. Alkalmazása magas vérnyomás esetén kifejezetten ajánlott. Viselése segíti a bakteriális fertőzések megszüntetését. Hasznos társ angólkor kezelésében, emellett krónikus fáradtság esetén is segítségünkre lehet.

A torokcsakrához kötődik, ezáltal támogatja a kommunikációt. Az apatit hatása segíti a nyilvánosság előtti felszólalást és beszédet. Alkalmazása ezáltal különösen javasolt, amikor előadásra, vagy egy ismeretlen csoport előtti felszólalásra készülünk.

*Az ásványok hatása, ezáltal az apatit felsorolt tulajdonságai és gyógyhatásai is feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos orvosi ellátást.